Specificul școlii noastre este dat de predarea limbii engleze în regim intensiv pe parcursul ciclului primar și al gimnaziului și în regim bilingv la clasele de liceu.

Programul intensiv la ciclul gimnazial constă în patru ore de limba engleză pe săptămână (OM 4797- Regulament intensive si bilingve publicat in MO 579 din 22.09.2017.pdf)

Programul bilingv presupune cinci ore de limba engleză pe săptămână și minimum o materie în fiecare an în limba engleză. Atât la gimnaziu, cât și la liceu, orele de limba engleză se desfășoară pe grupe.

Programul bilingv se finalizeaza în clasa a XII-a cu un atestat de competențe lingvistice care certifică cunoașterea limbii engleze. În ultimii ani, tot mai mulți elevi ai liceului nostru au obținut, de asemenea, certificate de competență lingvistică CAMBRIDGE și TOEFL, precum și burse de studiu în Marea Britanie și SUA.

Liceul "Gheorghe Șincai" are legaturi de parteneriat, constând în schimburi de experiență și vizite la care participă profesori și elevi, cu:

Merchant Taylors' School for Girls, Liverpool, Marea Britanie,

Kingsfield School, Kingsfield, Marea Britanie,

Theodor-Heuss-Gymnasium, Schopfheim, Germania.